Ballongas, Helium, Helium - ballongas, helium flaske, helium gas, helium stemme, helium tank, Helium øl -

Helium øl afsløret!

Helium øl

Hvad er sandheden om Helium øl?

Kan du huske den video, der gik viralt for et par år siden, hvor to tyskere indtog en helium øl, så de blev fulde og snakkede med sjove stemmer? Hvis du faldt for den, må vi desværre afsløre, at helium øl ikke findes i virkeligheden.

Det kunne ellers have været så sjovt at slå to festlige indslag sammen og opleve både beruselse og sjove stemmer på én gang, men de to tyskere fra videoen, Alex og Ralf, tog næsen på mange mennesker for en håndfuld år siden.

Man ser i videoen, der meget påfaldende er uploadet den 01. april 2015, indtage en "helium øl", hvorved de langsomt bliver både lettere fulde og får de karakteristiske lyse stemmer, som man kender det ved enten selv at have inhaleret helium eller set andre gøre det.

Tyskernes egen forklaring til skabelsen af helium øllen skulle angiveligt bero på, at kuldioxiden i øllen var blevet udskiftet med helium. Men du skal ikke forsøge at google en webbutik, der sælger disse alkoholiske drikke, for selv hvis du falder over et eksemplar, er det et falsum, for man kan ganske enkelt ikke lave en helium øl.

Det er nemlig noget nær fysisk umuligt at lave en helium øl i virkeligheden. Det er faktisk enkle fysiske regler, der gør, at man ikke kan lave en helium øl. Helium er flere hundrede gange mindre opløseligt i vand, end tilfældet er med kuldioxid. Kuldioxiden er det, som gør, at du oplever de herlige, perlende bobler i din øl, og du kender det bestemt fra sodavand, hvor kuldioxid skaber den velkendte brus.

Forestil dig nu, at vi udskifter kuldioxiden med helium, så ville du ikke alene opleve en flad øl, men du ville også få en øl, hvor der blot ville opstå et mindre antal store bobler, fordi helium opløses så dårligt.

Lad os alligevel lege med tankeeksperimentet, at det er lykkedes os at tvinge helium ned i en øl og forsegle denne øl. Som nævnt er helium dårligt opløseligt i væske, så de omtalte bobler ville blot forsvinde ualmindeligt hurtigt af det tryk, der ville være opstået i øllen, når den var blevet forseglet. Ergo ville det være stort set umuligt at kunne samle både øl og helium i én slurk, som du ville kunne indtage.

Konklusionen er, at det er noget nær umuligt at kombinere de to komponenter i "Helium øl", og skulle det alligevel lykkedes for dig, så er resultatet stort set ubrugeligt. Tyskerne havde ganske enkelt kreeret en fupvideo og lavet en rigtig god aprilsnar.

Denne historie er fundet på Festlinjen.