forlæng svævetiden, Helium - ballongas, hi-float -

Hi-Float - hvad er det og hvordan virker det?

Hi-Float - hvad er det og hvordan virker det?

Hi-Float, få ballonerne til at svæve længere

Når vi skal holde fest med Helium og balloner, skal vi altid sikre os at ballonerne kan svæve længe nok, til ikke at dale ned inden gæsterne ankommer. Typisk kan en latexballon svæve i 6-7 timer, hvilket gør det svært at få pyntet op i god tid.

At på pyntet op med svævene balloner til en konfirmation, et bryllup eller en anden stor fest, dagen før, kan være stort set umuligt, da ballonerne vil dale ned efter den angivne tid. Men der findes heldigvis et mirakelmiddel, nemlig Hi-Float.

Hvad er Hi-Float?

Hi-Float er et middel som kan benyttes til at forlænge latexballoners svævetid. Hi-Float har en tyk lim-lignende konsistens, som går ind og lukker fibrene i ballonerne.

Når latexballoner fyldes med Helium, vil de ikke svæve for evigt. Det vil de udelukkende ikke, fordi gassen vil gå af ballonen, når Heliummet begynder at trænge igennem fibrene i ballonen. Derefter vil ballonen langsomt begynde at tabe højde og dale mod jorden. Typisk er svævetiden på en latexballon 6-7 timer for balloner i størrelsen 9-12 tommer. Er ballonerne større, vil svævetiden som oftest også være længere.

Det Hi-Float gør, er at den går ind og lukker de fibre der er i ballonen, så den bliver "tæt". Derved vil det tage længere tid før gassen går af ballonen, og den begynder at dale ned. Er Hi-Float anvendt korrekt, vil ballonerne kunne svæve i helt op til 25 gange så lang tid.

Hvordan anvendes Hi-Float?

Når du vil anvende Hi-Float i dine balloner, er det vigtigt at det anvendes korrekt, ellers vil det ingen effekt have.

Husk altid

  • Helium
  • At kend størrelsen på dine balloner
  • At det kun må anvendes i latexballoner
  • At ballonen med Hifloat skal tørre i det rum det er behandlet i i 2 timer

Hi-Float vil ikke alene få ballonerne til at svæve. Det er derfor et must, at du anvender det sammen med Helium af god kvalitet.

Det er vigtigt at du kender størrelsen på dine balloner. Størrelsen på dine balloner er afgørende for, hvor meget Hi-Float der skal anvendes i ballonen. F.eks. 9 tommer balloner skal bruge ½ tryk på pumpen og 11/12 tommer skal bruge et helt tryk på pumpen.

Hi-Float må kun anvendes til latexballoner, da det er de eneste balloner, der "tåler" dette mirakelmiddel. Der må aldrig anvendes i folieballoner, da det i stedet for at forlænge svævetiden, vil gøre at ballonerne slet ikke svæver. Hvis du kommer Hi-Float i en folieballon, vil ballon blive for tung og derfor ikke svæve. Folieballoner som er egnet til Helium, vil i sig selv typisk svæve 2-3 dage blot med Helium.

Få den bedste start

Når du skal prøve kræfter med Hi-Float, så anbefaler vi altid at du læser instruktionerne grundet og ser vores guidevideo. Vær opmærksom på, hvilken størrelsen dine balloner har, så du får den rigtige mængde i.

Det der oftest går galt, når der anvendes Hi-Float er, at der ikke kommer den korrekte mængde i, at det ikke er masseret ordentligt rundt i balloner og/eller de ikke har tørret længe nok, inden de flyttes fra inde til ude, eller fra et lokale til et andet. Dette på grund af temperatur forskellen. Ballonen vil trække sig sammen og idet Hi-floaten ikke er tør, så virker det ikke.

Vigtige huskeregler:

  • Se vores guidevideo og læs vejledningen grundigt
  • Tryk først Hi-Float op i pumpen, og det første pump på et stykke papir eller i en kop, så pumpen er klar til brug
  • Kom det anviste pump Hi-Float i ballonen, og sørg for at holde halsen fri (der, hvor ballonen skal bindes)
  • Masser Hi-Float godt rundt i hele ballonen, undtaget den øverste centimeter af ballonhalsen
  • Fyld ballonerne med Helium til den anviste diameter (typisk 23 cm, 26 cm, 27 cm eller 31 cm)
  • Bind en knude på ballonerne og lad dem stå og tørre i samme lokale, som de er pustet op i, i 2 timer før de flyttes

Når du trykker ned på pumpen, skal der trykkes som på en sæbedispenser. Trykket skal altså ikke holdes nede. Når du har trykket ned, fjerner du hånden, så pumpen selv skubber sig op igen, så du sikrer dig at der ikke kommer for meget Hi-Float i ballonen.

Har du testet Hi-Float i god tid i forvejen, vil der muligvis være lidt Hi-Float der er tørret i pumpen. Hvis dette er sket, vil det ikke være muligt at få Hi-Float ud af pumpen. Der kan du med fordel lægge pumpen i lunken vand, derved ved vil den størknede masse blive opløst.

Hvordan ved du om det er gjort korrekt?

Hvis du er i tvivl om du har anvendt og udført på fyldningen af ballonerne korrekt, er det altid en god ide at teste produktet så snart du får det hjem. Hvis der er kommet for lidt Hi-Float i ballonerne, vil ballonernes svævetid ikke blive forlænget og du vil derfor ikke kunne se resultatet med det samme. Test derfor altid produktet i god tid inden brug!

Hvis der er kommet for meget Hi-Float i ballonerne vil det vise sig med det samme. Det vil det gøre ved at ballonerne vil svæve lidt besværet eller slet ikke svæve. Kommer der for meget Hi-Float i, vil ballonerne blive for tunge og vil derfor ikke svæve korrekt.

Hvis ikke Hi-Floaten er masseret godt rundt i hele ballonen, vil du risikere at ikke alle fibre bliver lukket, og der vil derfor stadig kunne sive Helium ud af ballonen. Du kan også risikere at det tørre i en klump, som gør at ballonen bliver for tung og derfor ikke vil svæve korrekt.

Når du tester ballonerne, kan det være en god ide at skrive ned, hvad du gjort ved hvilken ballon. F.eks. grøn ballon - 1 tryk, masseret i 2 minutter, tørret 2 timer, fyldt kl. xx.xx d.m. Du kan også skrive direkte på ballonerne med en blød tusch. På den måde, kan du holde øje med hvilken metode og tryk var helt perfekt, til at give svævene balloner i flere dage.

Et godt tip

Når du skal sikre dig, at du har fået den korrekte mængde Helium i ballonerne, kan du sætte to stole med ryggen mod hinanden, eller bruge stolebenene til at måle den korrekte diameter på ballonerne. Skal ballonerne pustes op til 23 cm, skal de bruge 8 liter Helium, men det kan være svært se måle. Derfor sættes stolene, så der er 23 cm imellem dem, så ballonen kan køres igennem for at se, og der er nok Helium i.

Er der ikke nok Helium i ballonerne, vil balloner enten ikke svæve korrekt eller svæve kortere.

Få den bedste kvalitet

Få den bedste kvalitet og vejledning af Hi-Float hos os. Produktet findes i to størrelser til henholdsvis 50 eller 150 balloner på størrelsen 9 tommer.

Husk også Helium. Sørg for at dit Helium er af en god kvalitet. Du kan læse mere om kvalitet af Helium, og hvad du skal være opmærksom på her.