flødeskumssprøjte, flødesprøjte, hollandaise, madlavning, sauce, sifon, sifon opskrift, sifonflaske -

Hollandaise lavet på sifon

Hollandaise lavet på sifon

Nem og lækker opskrift på, hvordan du laver hollandaise på sifon.

Det behøver slet ikke at være så svært at lave en god sauce. Laver du sauce eller andet mad på en sifon, gør du samtidig madlavningen lidt sjovere. Her får du vores bud på, hvordan du laver en lækker hollandaise på en sifon.

I denne artikel vil vi guide dig igennem, hvordan du laver en lækker Hollandaise sauce på en sifonflaske. Tilberedningstiden er ca. 30 minutter.

Tip: Hollandaise saucen kan genopvarmes i din sifon. Varm op uden omrøring i et vandbad ved maks. 75 grader.

Det skal du bruge:

Inden du starter på at lave din hollandaise, skal du have en sifon klar. Har du ikke allerede en sifon, kan du finde en her. Dertil skal du også bruge nogle lattergas patroner.

Indkøbslisten:

Skriv følgende ingredienser på din indkøbsliste, hvis du ikke allerede har dem i dit køkken.

  • 325 gram smør
  • 3 æggeblommer
  • 1 æg
  • 25 gram skalotteløg
  • 50 ml. tør hvidvin
  • 1 laurbærblad
  • 1 gram salt
  • 1 gram cayennepeber
  • 25 ml. citronsaft (gerne frisk)
  • 1 gram sukker
  • 25 ml. vegetabilsk olie
  • 3 knuste sorte peberkorn

Så er vi klar til at lave hollandaise på sifon:

1. Smelt smørret på en pande. Når smørret af smeltet filtrer du det derefter gennem et stykke stof for at klare det.

2. Brun skalotteløgene let af i den vegetabilske olie, indtil de er glaserede.

3. Tilsæt laurbærbladet og peberkornene med skalotteløgene og fjern glaseringen med hvidvin.

4. Lad det simre i ca. 3 minutter. Lad massen reducere sig til ca. halvdelen.

5. Pisk de tre æggeblommer, et helt æg og reduktionen sammen i en skål. (Gerne en metal skål). Stil det i et varmt vandbad på 65 grader i ca. 2-3 minutter.

6. Rør det klarede smør i massen, start drypvis og derefter jævnt. Rør smør i indtil der dannes en kombination af æg og fedt.

7. Smag til med de øvrige krydderier.

8. Si nu hele blandingen op i din sifonflaske. Luk flasken tæt og flød lattergas på din sifon. Ryst kraftigt.

Så er du klar! Nem og hurtig måde at lave hollandaise på sifon. Skal du ikke servere med det samme, kan du holde flasken varm i et vandbad på maks. 75 grader.

Se her, hvor let du betjener en sifonflaske.

 

Tilbehøret:  

Ja, ja nogle vil nok mene, at saucen er tilbehøret. Men når det kommer til stykket, så er der ikke noget, som binder retten sammen som en god sauce!

Til din hollandaise sauce lavet på sifon anbefaler vi varmt fisk eller kalvefilet med grønne asparges til.

  • Forvarm din ovn til 180 grader.
  • Steg kalvefileten i 3 minutter på hver side. Tilbered den derefter færdig i den forvarmede ovn i 10 minutter, eller til den er klar.
  • Skær den nederste trejdedel af dine asparges.
  • Find en pande. Kom vand med sukker, salt og citronsaft på og kog det op.
  • Kog dine asparges på panden i 5-10 minutter.

Vupti, så er der mad. Lækre råvarer og ikke mindst en dejlig hollandaise lavet på sifon!