chokolademousse, dessert, flødeskumssprøjte, flødesprøjte, madlavning, opskrifter, sifon, sifon opskrift, sifonflaske -

Lav chokolademousse på sifon

Lav chokolademousse på sifon

Enkel og lækker opskrift på, hvordan du laver en god chokolademousse på en sifon.

Mums, chokolademousse er da noget næsten alle kan lide! Det er en delikat dessert, som arter sig godt både for sig selv, men også sammen med andre desserttyper. Mange vil måske få sved på panden over at skulle lave en chokolademousse helt fra bunden. Men fortvivl ikke. Laver du din chokolademousse på sifon, kan det ikke få helt galt.

At lave mad i en sifonflaske er både spændende og nemt, det gør madlavningen lidt sjovere - selv for dem som ellers ikke holder af at stå i køkkenet.

Her får du vores bud på en lækker lille dessert, som vil kunne imponere dine gæster!

Tip! Gå i gang i god tid, da moussen skal kunne nå og hvile i køleskabet i 2-3 timer inden servering!

Det skal du bruge inden du starter:

Når du kaster dig ud i at lave mad og opskrifter i en sifon, så skal du bruge en sifon. Har du ikke allerede sådan en, så kan du finde en lige her. Dertil skal du også bruge lattergas patroner for at få indholdet ud i en lækker cremet konsistens.

Så er vi klar til at handle ind!

Skriv dette på din indkøbseddel, hvis du ikke allerede har det i dit køkken:

  • 100 gram mørk chokolade
  • 30 gram kakao
  • 250 gram piskefløde
  • 85 gram sød- eller letmælk
  • 35 gram honning

Dette rækker til 6-8 små portioner. Skal du servere mere, kan du gange op for at få det til at passe. Husk dog, at der altså er begrænset plads i din sifonflaske.

Så går vi i gang!

1. Hak den mørke chokolade fint. Skær den i så tynde skiver, som det er muligt.

2. Find en gryde frem og kom den fint hakkede chokolade op i gryden, sammen med kakao, piskefløden, mælken og honningen.

3. Varm alle ingredienserne op til ca. 50-60 grader. Mens du varmer ingredienserne op, rører du rundt eller pisker indtil massen er helt ensartet og uden klumper.

4. Køl nu massen ned til stuetemperatur. Hvis det skal gå hurtigt, kan du eventuelt køle den af i køleskabet eller i fryseren.

5. Si massen ned i en sifonflaske på ½ liter og luk den tæt.

6. Vend sifonen på hovedet og sæt 1 lattergas patron i. Ryst 4-5 gange.

7. Sæt din sifonflaske med indholdet i køleskabet og lad den stå i 2-3 timer.

8. Nu er du klar til at servere! Fordel chokolademoussen på dine anretninger eller i små skåle. Tryk chokolademoussen ud, direkte fra sifonflasken. Server din dessert mens chokolademoussen stadig er frisk og helt afkølet.

Bon appetit. Så nemt er det at lave chokolademousse på sifon.

Her kan du se, hvordan du let betjener en sifonflaske.