Sifon til dessert

Sifon til dessert

Vil du imponere dine gæster med dine færdigheder i køkkenet? Så er en sifon til dessert helt sikkert noget for dig!

Med en sifonflaske kan du lave eksklusive og elegante desserter, der slår benene væk under selskabet. Du sparer desuden tid i køkkenet uden at forringe smagsoplevelsen - smart!

Sådan fungerer en sifon til dessert

En sifonflaske er nem at benytte - også selvom du aldrig har prøvet det før.

Hæld blot ingredienserne til din dessert på sifonflasken og påfyld gassen. Når gassen har fordelt sig, kan indholdet sprøjtes ud i en let og luftig form - virkelig simpelt!

Er du stadig i tvivl om, hvordan en sifonflaske virker? Se denne korte video og få svar på dine spørgsmål.

Se et eksempel på, hvordan man bruger en sifonflaske

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mU8Qg2_HZ88" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Når du har styr på, hvordan sifonen fungerer, er du klar til at gå i gang med at kokkerere!

Mangler du det helt rigtige udstyr? Køb både sifonflaske og patroner lige her.

Sådan bruger du en sifon til dessert

En sifonflaske er det idéelle udstyr, når der skal laves lækre desserter. Mange dessertopskrifter indeholder et let og luftigt element, og det kan ofte være svært at få den helt rigtige konsistens.

Med en sifonflaske kan du på få minutter opnå den luftige skum, mousse eller creme, du altid har drømt om. Spar tid og slip bekymringerne med en sifon til din dessert!

Der er nok sifondesserter at vælge imellem. Vi har samlet tre forslag til, hvordan en sifon kan bruges i dessertkøkkenet.

  1. Sifon til dessert - skum
  2. Sifon til dessert - mousse
  3. Sifon til dessert - creme

Nedenfor kan du læse, hvordan sifonflasken kan bruges til at lave den perfekte skum, mousse og creme.

Sifon til dessert - skum

Skum lavet med sifon er en enkel måde, hvorpå du kan give din dessert et eksklusivt og anderledes udseende. Når det kommer til sifonskum er der ingen grænser for smagsvarianter. Dog bruges der ofte:

  • Fløde
  • Mælk
  • Et protein, hvis du ønsker en mere fast skum. Det kan eksempelvis være æggehvider eller husblas.
  • En "smagsgiver", der afgør, hvad din skum skal smage af. Det kan for eksempel være smeltet chokolade eller kaffe.
  • Eventuelt salt og sukker efter behov

Husk altid, at ingredienserne i din skum skal være flydende eller sies fra, efter blandingen har været på køl. Ellers kan det være svært at gøre skummen luftig - og en skum fyldt med klumper er heller ikke velsmagende.

Tip: Stil blandingen på køl i sifonflasken i mindst 1 time før servering. På den måde får du en fast og lækker sifonskum, der er let at anrette. Samtidig bliver smagen forstærket.

Fordi man selv kan afgøre smagen af sifonskummen, kan den bruges til et utal af desserter. Faktisk kan den også bruges til at lave lækre drinks.

Læs vores artikel om drinks lavet med sifonflaske lige her.

Er du ude efter den mest simple opskrift på sifonskum, der findes, er flødeskum svaret på dine bønner. Her bruges kun 1 ingrediens - fløde - og det tager derfor kun få sekunder at lave flødeskum med en sifonflaske.

I denne video kan du se, hvordan man bruger en sifonflaske til flødeskum

Sifon til dessert - mousse

Imens skum ofte bruges som tilbehør i dessertopskrifter, er en mousse som regel en dessert i sig selv. Af den grund er det endnu vigtigere, at konsistensen bliver perfekt.

Med en sifonflaske er du garanteret en let og luftig mousse, der smelter på tungen. I en sifonmousse bruges de samme ingredienser som i en "almindelig" mousse. Det er som regel:

  • Piskefløde
  • Æggeblommer
  • Æggehvider
  • Sukker
  • En smagsgiver, der bestemmer, hvad din mousse skal smage af. Ofte bruges smeltet chokolade.

Har man aldrig før prøvet at give sig i kast med en mousse, kan det være en god idé at øve sig på fremgangsmåden før gæsterne ankommer - også selvom det er nemt, at lave mousse med en sifonflaske.

I denne video kan du se, hvordan man bruger en sifonflaske til mousse

Sifon til dessert - creme

En creme er lækker som både hovedelement og tilbehør i mange forskellige slags desserter. Eksempelvis kan det bruges i en isdessert eller i en kage.

På samme måde som med skum og mousse, kan det være svært at få den helt rigtige konsistens, når man laver dessertcreme - det kan en sifonflaske være løsningen på!

Ofte indeholder en dessertcreme disse ingredienser:

  • Sødmælk
  • Æggeblommer
  • Sukker
  • En form for protein eller stivelse. Eksempelvis husblas eller majsstivelse.
  • En "smagsgiver", der bestemmer, hvad cremen skal smage af. Det kan eksempelvis være vanilje eller jordbær.

Når cremen er hældt i sifonflasken, stilles den på køl i mindst en time. På den måde bliver den både fast og smagfuld. Husk altid, at ingredienserne i dessertcremen skal være flydende eller sies fra, når blandingen har været på køl. Ellers bliver cremen klumpet og mindre luftig.

Dekorer din dessert med en sifon

En sifonflaske gør det ikke kun nemt og hurtigt at lave velsmagende og luftige desserter - sifonen kan også bruges til at dekorere og anrette med!

Når man bruger en sifonflaske, er det muligt at anrette sin dessert elegant og kontrolleret. Har man teknikken på plads, kan man nemlig uden problemer kontrollere mængden af eksempelvis skum, der kommer ud af sifonflasken og på den måde anrette desserten, præcis som man ønsker.

Desuden kan spidsen af sifonflasken udskiftes, så skum, mousse eller creme får en flot form. På den måde kan du nemt og hurtigt give din dessert et smukt og anderledes udtryk, når du anretter.

denne hjemeside kan du købe endestykker - eller "tyller" - til sifonflasker.

Dine gæster vil uden tvivl blive imponerede, når du anretter din dessert med en sifonflaske!

Opskrifter på desserter med sifon

En sifonflaske er utrolig nyttig i dessertkøkkenet og kan bruges til at lave mange forskellige desserter.

Nedenfor er samlet 3 opskrifter på desserter, hvor der bruges en sifonflaske:

  1. Chokoladekage med hindbærmousse
  2. Vaniljecreme med jordbær og chokolade
  3. Mangoskum med mandelknas og friske bær

Chokoladekage med hindbærmousse

Denne dessert er et virkelig lækkert alternativ til den traditionelle lagkage. Prøv den ved den næste fødselsdagsfest og glæd både gæster og fødselar!

Ingredienser

  • 400 g hindbær
  • 1/2 liter piskefløde
  • 4 æggeblommer
  • 2 spiseskefulde sukker til moussen
  • 1vaniljestang
  • 1 deciliter vand til moussen
  • 300 g sukker til kagen
  • 175 g hvedemel
  • 6 spiseskefulde kakaopulver
  • 3 teskefulde vaniljesukker
  • 1 teskefuld natron
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 250 g smør
  • 2 æg
  • 2,5 dl varmt vand til kagen

Fremgangsmåde

Hindbærmousse

  1. Hæld æggeblommer og sukker i en skål og pisk, til massen er næsten hvid.
  2. Pisk æggehviderne sammen i en anden skål, til de er stive.
  3. Del vaniljestangen i 2 og skrab indmaden ud.
  4. Put både indmad, den skrabede vaniljestang, hindbær og vand i en gryde.
  5. Varm hindbær og vanilje ved smag varme under omrøring, indtil hindbærrene er helt bløde.
  6. Tag blandingen af varmen, og lad den køle af i cirka 5 minutter.
  7. Når hindbærblandingen er kølet af, hældes den forsigtigt i skålen med piskede æggeblommer, imens der piskes.
  8. Tag en ny skål og hæld piskefløden deri.
  9. Pisk piskefløden til flødeskum.
  10. Vend forsigtigt og lidt af gangen flødeskummen i blandingen med hindbær og æggeblommer.
  11. Når flødeskummen er vendt i, hældes moussen på sifonflasken og stilles på køl i et par timer.

Chokoladekage

  1. Bland de "tørre" ingredienser sammen - bagepulver, natron, sukker, vaniljesukker, hvedemel og kakaopulver.
  2. Smelt smøret ved svag varme på en pande.
  3. Lad smøret køle lidt af.
  4. Hæld smør og æg i den "tørre" blanding.
  5. Rør blandingen sammen.
  6. Hæld det varme vand i dejen.
  7. Rør blandingen sammen igen.
  8. Hæld dejen i en kageform og bag den i 35-40 minutter ved 170 grader.

Når kagen er færdig og kølet af, sprøjtes hindbærmoussen på. Man kan eventuelt drysse hindbærmoussen med friske bær, chokoladekugler, guldstøv eller andre flotte pynteting. Så bliver kagen ikke kun lækker at spise, men også smuk at se på!

Vaniljecreme med jordbær og chokolade

Vaniljecreme med jordbær og chokolade er en dessert, der er let at lave og samtidig virkelig lækker at spise. Desserten er et hit hos både børn og voksne.

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 5 dl sødmælk
  • 3 æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 2 spiseskefulde majsstivelse
  • Jordbær
  • En plade mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Del vaniljestangen i 2 og skrab indholdet ud.
  2. Put både indhold og stang i en gryde sammen med sødmælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse.
  3. Varm blandingen under omrøring, indtil cremen får en lidt tykkere konsistens.
  4. Tag blandingen af komfuret, og tag vaniljestangen fra.
  5. Hæld cremen på din sifonflaske og stil den på køl i et par timer.
  6. Vask og skær jordbærrene ud i små stykker.
  7. Hak chokoladen.
  8. Når cremen er kølet af, hældes jordbærrene i små skåle.
  9. Sprøjt vaniljecremen udover jordbærrene
  10. Drys med hakket chokolade

Nu har du en meget nem og virkelig velsmagende sommerdessert!

Mangoskum med mandelknas og friske bær

Ingredienser

  • 200 g mango
  • 1 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 1/2 vaniljestang
  • 50 g mandler
  • 2 spiseskefulde sukker
  • 2 blade husblas
  • Friske bær efter eget valg

Fremgangsmåde

Mangoskum

  1. Del vaniljestangen i 2 og skrab indholdet ud.
  2. Hæld vaniljekorn og vaniljestang i en gryde sammen med mælk og fløde.
  3. Varm blandingen op ved svag varme indtil kogepunktet.
  4. Læg husblassen i blød i koldt vand i cirka 5 minutter.
  5. Blend mangoen sammen med en smule vand.
  6. Tag blandingen af komfuret og tilsæt mango og husblas.
  7. Rør lidt rundt i blandingen og hæld den derefter på sifonflasken.
  8. Stil sifonflasken på køl i et par timer.

Mandelknas

  1. Hak mandlerne groft.
  2. Hæld mandlerne på en pande sammen med sukker.
  3. Rist mandlerne ved svag varme, så de langsomt bliver karameliserede - vær forsigtig med varmen, så sukkeret ikke brænder på.
  4. Er du vild med andre slags nødder, kan de sagtens tilsættes og karamelliseres med mandlerne.

Når desserten skal serveres, sprøjtes mangoskummen ud i små skåle. Den lækre mandelknas og de friske bær drysses henover skummen - så er desserten klar til servering!

Vi håber, at du har fået et billede af, hvorfor en sifonflaske er idéel, når der skal laves dessert. Forhåbentlig føler du dig nu rustet til at eksperimentere med lækre sifondesserter, der vil imponere dine fremtidige gæster.

God fornøjelse!