Sifon til skum - Artikel til hjemmekokken der ønsker at brillere med skum fra sifon

Sifon til skum - Artikel til hjemmekokken der ønsker at brillere med skum fra sifon

Vil du imponere dine gæster med dine færdigheder i køkkenet? Og har du lyst til at eksperimentere med nye, spændende opskrifter? Så er sifon til skum det helt rigtige for dig!

Skum lavet med sifonflaske giver dine retter et friskt pust og et eksklusivt look. Mulighederne er uendelige, når det kommer til smagsvarianter, og skummen kan bruges til både søde og salte retter.

Sådan fungerer en sifon til skum

Sifonflasker bruges til at tilføre væsker gas og dermed gøre dem lette og luftige - derfor er sifonflasken idéel, når der skal laves skum!

Alle kan lære at bruge en sifon til skum. Det er let og enkelt, og det kræver ikke meget øvelse - også selvom du ellers aldrig laver mad. Alt man skal gøre er at hælde blandingen på sifonflasken, indsætte en gaspatron og derefter nyde sin lækre sifonskum.

Se et eksempel på, hvordan man bruger en sifonflaske

Når du har fået styr på, hvordan man bruger sifonflasken, er du klar til at gå i gang med din sifonskum!

Mangler du udstyret til at lave sifonskum? Køb både sifonflaske og patroner her.

Sifon til skum

Som tidligere nævnt er der ingen grænser for, hvor mange forskellige slags sifonskum, der findes. Med en sifonflaske har du i høj grad mulighed for at være kreativ og eksperimentere med smagsvarianter.

Ingredienserne der skal bruges til din sifonskum afhænger af 2 ting:

 1. Er din ret sød eller salt?
 2. Hvad skal din skum smage af?

Som udgangspunkt bruges der ofte:

 • Mælk og cremefraiche til skum i salte retter
 • Mælk og fløde til skum i søde retter

Derfra afhænger opskriften af, hvad du ønsker, din sifonskum skal smage af. Overvej, hvad der passer bedst til din ret, og prøv eventuelt at lave skummen en enkelt gang, før gæsterne ankommer. På den måde kan du teste, om din skum smager, som den skal.

Tip: Overvej om skummen skal bruges til en varm ret eller en kold ret.
Hvis skummen skal bruges til en varm ret, kan det være en god idé at varme ingredienserne op undervejs i processen, så skummen ikke serveres helt kold. På samme måde er det vigtigt, at sifonflasken kommer på køl inden servering, hvis skummen skal bruges til en kold ret.

Skum lavet med sifon kan også bruges til at lave lækre cocktails. Læs vores artikel som sifon til drinks her.

Tre opskrifter på skum med sifon

Der er som sagt ingen grænser for antallet af opskrifter på sifonskum. Er du alligevel tom for idéer, er du kommet til det rette sted.

Nedenfor er samlet tre forslag til opskrifter på skum lavet med sifon - de vil med garanti slå benene væk under selskabet til den næste fest!

Parmesanskum - sifon

En parmesanskum er en nem og lækker måde, hvorpå du kan tilføre dine salte retter et ekstra pift. Parmesanskummen indeholder meget få ingredienser og tager kun 5 minutter at lave.

Til parmesanskum bruges:

 • Mælk
 • Creme Fraiche
 • Parmesanost
 • Lidt salt

Hæld først mælk og creme fraiche i en gryde, og varm blandingen ved svag varme. Lige inden kogepunktet tilføres parmesan og salt.

Sørg for, at parmesanflagerne bliver opløst i blandingen, og hæld derefter det hele over i sifonflasken. Nu er din parmesanskum klar til servering!

Ærteskum - sifon

Ærteskum er en smuk og elegant skum med en frisk smag. Skummen er særligt god til lette sommerretter.

Til ærteskum bruges:

 • Mælk
 • Lidt creme fraiche
 • Smør
 • Ærter
 • Lidt salt

Start med at hælde mælk og ærter i en gryde, og lad det stå indtil mælken rammer kogepunktet. Tag blandingen af og hæld den i en blender.

Smelt lidt smør, og hæld både smør, creme fraiche og en knivspids salt i blenderen sammen med mælk og ærter. Blend ingredienserne til en lind masse, og hæld det på sifonflasken - så er ærteskummen klar til servering.

Chokoladeskum - sifon

Chokoladeskum er en sikker vinder hos de fleste. Skummen kan fungere som tilbehør til mange forskellige desserter, der trænger til et friskt pust. Chokoladeskum er både luftig og velsmagende - og den er også nem at lave!

Til chokoladeskum bruges:

 • Mælk
 • Piskefløde
 • Husblas
 • Chokolade
 • Mynteblade

Mælk, fløde og mynteblade puttes i en gryde og varmes op. Når blandingen når kogepunktet, tages den af. Læg husblassen i blød i koldt vand, og smelt samtidig noget chokolade.

Når chokoladen er smeltet, hældes både husblas og chokolade i mynteblandingen. Stil det på køl i mindst 2 timer, og sigt derefter myntebladene fra blandingen - ellers bliver det et problem at gøre skummen luftig.

Hæld blandingen på sifonflasken og server din lækre chokoladeskum!

Har du lyst til at give dig i kast med andre sifonopskrifter? Så læs vores guide til madlavning med sifon lige her.

Vi håber, at denne guide har givet dig lyst til at forsøge dig med luftig sifonskum - også selvom du måske ikke er vant til at kokkerere.

Der findes i hvert fald et utal af simple og velsmagende opskrifter på skum med sifon, der vil få gæsterne ved den næste fest til at tabe underkæben.

Held og lykke!