CO2, CO2 gas, CO2 patroner, Kulsyre patroner, patroner, Spørgsmål & Svar -

CO2 patroner

CO2 patroner

Hvilke CO2 patroner skal jeg bruge?

CO2 patroner findes i mange variationer til hver deres formål. Typisk kender vi CO2 patroner som kulsyre i sodamaskiner og fadølsanlæg, men de bruges til mange andre ting!

CO2 patroner bruges blandt andet også til møbler. CO2 patroner bruges blandt andet til kontorstole, for at få dem til at køre op og ned. CO2 patroner kan også bruges til cykelpumper og airguns.

Vi har fået dette spørgsmål fra Hanne

---

Hej Gaspatroner,

Jeg har en ældre kontorstol, som har tabt gassen. Jeg har ladet mig høre, at der skal CO2 gas til at få den til at fungere igen. Kan I hjælpe mig med, hvilke patroner der skal bruges?

Hilsen Hanne

---

Hej Hanne,

Tak for dit spørgsmål!

Jeg kan desværre ikke rådgive dig på dette område, da patronerne kan variere alt efter hvilken model din stol er. Derfor vil mit bedste råd til dig, være at kontakte enten producenten eller forhandleren af din kontorstol og få dem til at hjælpe dig. Vores patroner bruges primært til fadølsanlæg, sodamaskine, softguns og cykelpumper.

Jeg håber det lykkes! God dag! :-)

---

Forskellige modeller CO2 gas

Der findes mange forskellige modeller af CO2 gaspatroner. Hver model har hver sit formål. Hos Gaspatroner.dk sælger vi CO2 patroner til blandt andet airguns. Airgun er et "våben" som bruges i ufarlige og uskadelige sammenhænge. For at få kuglerne ud af våbenet, skal det bruge en drivkraft som i dette tilfælde er CO2 gas. Vi har softguns patroner fra mærket Liss på 88 gram.

Patronerne passer til softgun, arigun, paintball og mange andre typer af ufarlige "skydevåben".

Langt de fleste sodamaskiner skal også bruge CO2 patroner, for at danne kulsyre i væsken. Dem vi kender bedst er Sodastream, dog er det kun Sodastreams egne patroner, som passer til deres maskiner. Vi har derfor CO2 patroner, som passer til andre sodamaskiner. Det samme gælder for fadølsanlæg. Ingen vil drikke en slatten øl uden brus, og slet ikke hvis den oven i købet er blevet varm samtidig. 

Kulsyre opstår, når CO2 opløses i vand/H2O. Derfor er CO2 patroner en vigtig ingrediens til at lave sodavand, øl og andre drikkevarer med brus.

Sidst har vi også CO2 patroner med gevind til cykelpumper og ventiler.

Se alle vores CO2 gas og CO2 patroner her

Vores patroner er alle engangspatroner, og kan derfor ikke genfyldes. Når patronerne er brugt, at de afleveres på nærmeste genbrugsstadion, hvor de vil blive afskaffet korrekt.