Ballongas, Helium, helium ballongas, helium flaske, helium gas, helium tank, Helium til balloner -

Helium flaske

Helium flaske

Find den rigtige størrelse Helium på flaske

Når du skal have fyldt dine balloner med Helium, er den første ting du skal vide, at balloner ikke blot er balloner. Det betyder at ikke alle balloner er beregnet til Helium og at størrelsen og materialet på dine balloner er afgørende for, hvor meget Helium de skal fyldes med.

Er der forskel på Helium?

Det korte svar er - ja. Men hvad er så forskellen? Der kan være stor forskel på kvaliteten af det Helium du køber. Kvaliteten afhænger af dens renhed og holdbarhed. Helium har, som det meste andet, en udløbsdato, som varierer alt efter om der er tale om en højtryks Helium flaske eller en lavtryks Helium flaske.

Lavtryks Helium flaske kan typisk holde sig i 6 måneder efter påfyldning. Efter de 6 måneder vil de begynde at tabe trykket, og der vil derfor ikke kunne komme Helium ud af flasken. Det er ikke selve det Helium der er i flasken, som bliver dårlig men trykket som falder så meget, at værdien af flasken mistet.

En lavtryks kan ser ofte sådan ud →Lavtryks Helium tank.

Højtryks Helium flasker er påfyldt med et langt højere bars tryk og har derfor en længere holdbarhed, som alt efter størrelsen varierer mellem 1-2 år efter påfyldning. Når flasken er påfyldt hos producenten kan den holde tryk i op til et år, hvis der er tale om de store højtryks flasker, hvor de mindre højtryks flasker vil kunne holde sig i helt op til to år efter påfyldning.

Find dit Helium her

Vi har fået dette spørgsmål fra Charlotte

---

Hej, jeg skal giftes på lørdag og har købt en masse flotte balloner. Men jeg ved ikke helt hvor meget Helium jeg skal bruge.

Jeg har 4 folie hjerter og ca. 30 hvide latexballoner. Vil det være nok med jeres 440 liters tank?

Mvh Charlotte

---

Hej Charlotte,

Tak for din henvendelse!

Jeg skal prøve og guide dig det bedste jeg kan, men mængden af Helium afhænger af, hvor store dine balloner er. Kender du størrelsen på dine folieballoner enten i tommer eller cm? Og ligeledes med dine latexballoner. Latexballoner på 11" skal bruge dobbelt så meget Helium som latexballoner på 9", det er derfor nødvendigt at du kender størrelsen, for at få den rette mængde Helium.

Her kan du se vores skema, for hvor meget Helium de meste populære ballonstørrelser skal bruge.

Jeg håber det kan hjælpe dig lidt. Ellers vend gerne tilbage, når du kender størrelsen på dine balloner, så hjælper vi dig med en udregning :-)

---

Hvad er forskellen på en Helium tank og en Helium flaske?

Det korte svar til dette er - ingenting. Det er simpelt bare to måder at betegne en Heliumbeholder på. En Helium tank vil oftest betegnes som de lidt større flasker. Disse kommer i både højtryk og lavtryk og vil typisk kunne fylde henholdvis 30, 50, 75 og 100 latexballoner. De er runde og større at håndtere, men bestemt ikke mere besværlige. Lavtryks Helium tankene vil typisk være meget lette, hvor de store højtryks tanke vil være en del tungere.

OBS! Helium er ikke flydende og du vil derfor ikke kunne høre det skulpe rundt inde i tanken, uanset størrelsen af dit Helium.

En Helium flaske er hyppigst betegnelsen af de lidt mindre Heliumbeholdere, som kan fylde fra 14-29 latexballoner. Helium flaskerne i disse størrelse er stort set altid højtryks beholdere. De er lette at håndtere, men indeholder et stort bars tryk og der er derfor knald på, når Heliumet bliver frigivet fra flasken.

Lavpraksis info om Helium

I daglig tale bliver det vi putter i ballonerne for at få dem til at svæve kaldt for Helium, men dette er ikke helt korrekt. Helium er et grundstof, hvor den kemiske betegnelse er He og er det næst hyppigste grundstof i universet. Helium er som det meste andet gas - farveløst, men den har heller ingen lugt som mange andre gasarter har.

Den Helium vi egentlig putter i vores balloner er en lille smule anderledes, og er blandt nørder og eksperter kaldt Helium ballongas. Dette skyldes at når du køber en flaske med Helium, vil den foreksempel kun indeholde 1,1 liter Helium, men indeholde 110 liter Helium ballongas. Men hvordan bliver det til ballongas?

Ballongas bliver dannet vil at rent Helium bliver "blandet" med et tryk i flasken. Det vil sige at har vi en Helium beholder på 110 liter ballongas, så indeholder den 1,1 liter rent Helium og 100 bars tryk. For at udregne mængden af ballongas skal du gange den mængde af Helium, der er i flasken med det bars tryk den er påfyldt med.

Helium * bars tryk = Helium ballongas

Holdbarheden på din Helium flaske eller Helium tank, afhænger af hver enkelt flaske. Du kan læse mere om holdbarheden og dine forholdregler her.

Opbevaringen skal der ikke som sådan tages særlige hensyn til. Det bedste er dog at opbevare flasken tørt og uden direkte sollys. Beholderne kan holde til helt ned til -50℃ og op til +50℃.

Der er ingen genopfyldning. De fleste Heliumbeholdere som du køber herhjemme, på nettet eller i butikkerne er engangsflasker og kan derfor ikke genopfyldes. De skal derfor indleveres hos den nærmeste genbrugsstation.

Der regnes altid i 9" latexballoner! Når du er ude efter Helium til balloner, og læser at de kan fylde 50 balloner, er det ikke ens betydning med, at de kan fylde de 50 balloner du har købt et andet sted på nettet eller i supermarkedet. Forhandlere og producenter leverer oftest 9" balloner med deres pakke tilbud, da det er der du får mest for pengene. En 9" ballon skal bruge 8 liter Helium ballongas og opnår en diameter på 23 cm. Det er derfor vigtigt at du kender størrelsen på dine balloner, da balloner af anden størrelse skal bruge en anden mængde af Helium.

Se vores Heliumguide her

Har du brug for hjælp til at finde den rette størrelse Helium, kan du kontakte vores kundeservice og sælgere alle hverdage fra 10-15 på tlf. 70 25 22 21 eller sende dem en mail på kontakt@gaspatroner.dk