Ballongas, Helium, helium ballongas, helium flaske, helium gas, helium online, helium tank, Helium til balloner, Spørgsmål & Svar -

Helium til balloner

Helium til balloner

Her finder du Helium til dine balloner

Helium er kendt for at lave sjove stemmer, kurere dykkersyge, og ikke mindst for at få balloner til at svæve.

Du kan på nettet finde Helium mange steder, men lige så mange steder, som du kan finde det, ligeså mange forskellige kvaliteter kan du finde.

Hos Gaspatroner.dk får du Helium, som er 99,9999% rent, hvilket betyder at dine balloner vil svæve optimalt. Du vil enkelte steder kunne opleve, at det Helium du køber, kan være blandet op med ilt, og derfor vil svævetiden på dine balloner blive væsentlig forringet.

 Her kan du læse mere om svævetiden på balloner ←

Hvilken Helium skal jeg vælge?

Vi har fået dette spørgsmål fra Cecilie:

---

Hej Gaspatroner,

Jeg skal bruge noget Helium til balloner i weekenden. Men jeg er lidt i tvivl om, hvor meget jeg skal bruge. Jeg har 10 balloner, som skal op og svæve.

Hilsen Cecilie

---

Hej Cecilie,

Tak for dit spørgsmål!

Når vi skal udregne, hvor meget Helium du skal bruge til dine balloner, er det nødvendigt for os at kende størrelsen og materialet på dine balloner. Latexballoner skal bruge mindre Helium end folieballoner, men varierer samtidig utrolig meget i, hvor meget de skal bruge.

Som grundregel ser tabellen sådan ud:

9"/ 23 cm i diameter skal bruge 8 liter pr. ballon
 • 10"/ 26 cm i diameter skal bruge 11 liter pr. ballon
 • 11"/ 27 cm i diameter skal bruge 16 liter pr. ballon
 • 12"/ 31 cm i diameter skal bruge 23 liter pr. ballon

 • Tales der i stedet om folieballoner, skal folieballoner på:

  • 100 cm bruge 60 liter pr. ballon
  • 86 cm bruge 42 liter pr. ballon
  • 46 cm bruge 16 liter pr. ballon

  Det er derfor vigtigt at du kender størrelsen og materialet på din ballon, for at vi kan hjælpe dig med at udregne hvor meget Helium du skal bruge :-)

  ---

  Det skal du vide, inden du køber Helium til balloner

  Når du skal ud og finde Helium til dine balloner, er det ikke ligemeget hvilken du vælger. Du skal selvfølgelig vælge den Helium som passer til antallet af de balloner du skal have fyldt, men du skal også tænke på hvor du køber det.

  Helium har ligesom så meget andet holdbarhed, som varierer fra produkt til produkt. Lavtrykstanke kan typisk holde sig i op til 6 måneder efter påfyldning hos producenten. Det vil sige, at når du modtager din Heliumtank, vil noget af holdbarheden allerede være gået af den. Det vil sige, at hvis din Helium leverandør får sit Helium importeret fra Kina, har det taget det 3-4 måneder om at nå frem, og derfor vil noget af trykket allerede kunne have forladt tanken, og du vil få mindre udbytte af dit Helium. Ydermere kan det ske at tanken har stået på lager et par måneder, inden den bliver sendt hjem til dig, og derfor vil det kunne ende med at du får en tom Heliumtank.

  Er der i stedet tale om en højtrykstank, varierer holdbarheden fra 1-2 år, alt efter hvilken model flasken er. Du vil derfor bedre kunne gemme dit Helium til den næste fest.

  Hos Gaspatroner.dk får vi vores Helium fra henholdsvis England og Italien, vi har derfor vores Helium maksimum en måned efter påfyldning. Denne måned er trukket fra, når vi informere vores kunder om holdbarheden, og du får derfor den bedste holdbarhed, når du køber dit Helium hos os.

  Har kan du læse mere om Helium til balloner