flødepatroner, flødeskums patroner, Flødeskumsgas, Flødeskumspatroner, Lattergas, N2O, patroner til flødeskum, sifon patroner, Sifonpatron, Sifonpatroner, Spørgsmål & Svar -

N2O - Lattergas

N2O - lattergas patroner

Hvad er lattergas egentlig?

Lattergas har den kemiske formel N2O og er en af de tre vigtigste drivhusgasser vi har. Lattergas er en naturlig gas men også en gas som er menneskeskabt.

Der er mange betegnelser for lattergas. De to vi kender bedst er lattergas og N2O, men også kvælstofoxid og dinitrogenoxid er korrekte betegnelser for denne gas.

N2O kommer naturligt fra naturen og dannes i regnskove, oceaner og fra jordbakterier. Når vi foreksempel gøder vores marker er dette med til at skabe gassen ved at jordbakterierne omdanner kvælstof af naturlig gødning kunstgødning.

Vi kender ofte lattergas som noget vi får hos tandlægen for at bedøve os, under fødsler eller som små patroner der puttes i en flødeskumssprøjte. Lattergas er ikke helt ufarligt i sine rene form. Den bidrager nemlig til den globale opvarmning i sin naturlige form. Når isen på Arktis tør er det her, der dannes den største mængde af drivhusgassen.

Dagens spørgsmål fra Caroline

---

Hej Gaspatroner

Jeg har en iSi flødeskumssifon. Ved I hvilke lattergas patroner der vil kunne passe i min sifon?

Hilsen Caroline

---

Hej Caroline,

Tak for dit spørgsmål.

Vi tidligere solgt iSi sifonflasker og ved at der skal anvendes 8 grams patroner til dem. Vi forhandler ikke længe selv lattergas/N2O patroner, men ved at du vil skulle anvende 8 grams patroner til din sifon. iSi har selv produceret patroner til deres sifonflasker, og mener de stadig kan anskaffes i supermarkederne.

Med sundheds myndighedernes nye retningslinjer, vil det kunne ske, at patronerne kun kan købes engros, eller i mængder af 2 stk.

Rigtig god dag :-)

---

Premya lattergas N2O patroner

Hos Gaspatroner.dk sælger vi ikke N2O patroner. Det har vi gjort, men misbruget af patronerne blev for stort, og sundheds myndighederne måtte gribe ind og lave en ny lovgivning. Vi kom dem i forekøbet og afsluttede allerede slaget med patronerne, før forslagende til en ny lovgivning kom i hus.

Vi er glade for, at vi ikke længere risikere at sælge patronerne til andet end deres egentlige formål, men er samtidig kede af, ikke længere at kunne levere til cafeer, catering virksomheder, samt private som bruger det i forbindelse med deres madlavning. 

Men lattergas er ikke helt ufarligt! Selvom lattergaspatronerne sælges til gastronomisk formål er der stadig flere og flere, som benytter gassen som et rusmiddel grundet dens bedøvende effekt. Vi enige med myndighederne om, at misbruget skal stoppes og derfor skal salget af patronerne være mere begrænset og kontrolleret.

Her kan du læse mere om faren med at indånde lattergas ←