flødepatroner, flødeskums patroner, Flødeskumsgas, Flødeskumspatroner, Lattergas, N2O, patroner til flødeskum, sifon patroner, Sifonpatron, Sifonpatroner -

N2O - Lattergas

N2O - Lattergas

Hvad er lattergas egentlig?

Lattergas har den kemiske formel N2O og er en af de tre vigtigste drivhusgasser vi har. Lattergas er en naturlig gas men også en gas som er menneskeskabt.

Der er mange betegnelser for lattergas. De to vi kender bedst er lattergas og N2O, men også kvælstofoxid og dinitrogenoxid er korrekte betegnelser for denne gas.

N2O kommer naturligt fra naturen og dannes i regnskove, oceaner og fra jordbakterier. Når vi foreksempel gøder vores marker er dette med til at skabe gassen ved at jordbakterierne omdanner kvælstof af naturlig gødning kunstgødning.

Vi kender ofte lattergas som noget vi får hos tandlægen for at bedøve os, under fødsler eller som små patroner der puttes i en flødeskumssprøjte. Lattergas er ikke helt ufarligt i sine rene form. Den bidrager nemlig til den globale opvarmning i sin naturlige form. Når isen på Arktis tør er det her, der dannes den største mængde af drivhusgassen.

Dagens spørgsmål fra Caroline

---

Hej Gaspatroner

Jeg har en iSi flødeskumssifon. Vil jeres N2O - lattergas patroner kunne passe i min sifon?

Hilsen Caroline

---

Hej Caroline,

Tak for dit spørgsmål.

Vi sælger selv iSi sifonflasker og ved at der skal anvendes 8 grams patroner til dem. Du vil derfor sagtens kunne bruge vores Premya 8 grams patroner til din sifonflaske :-) Patronerne passer til alle flødeskumssprøjter, som skal bruge 8 grams patroner.

Rigtig god dag :-)

---

Premya lattergas N2O patroner

Hos Gaspatroner.dk sælger vi kun én type af N2O patroner. Vores Premya lattergas patroner er rent lattergas, som bruges som drivkraft i sifonflasker.

Når lattergas anvendes som en drivgas i en sifonflaske, er det den som får væsken ud af flasken igen. Samtidig med at den driver gassen ud, giver den det en cremet konsistens og gør den let og fyldig.

Lattergas er en farveløs gas, som har en svag sød lugt.

Men lattergas er ikke helt ufarligt! Selvom lattergaspatronerne sælges til gastronomisk formål er der stadig flere og flere, som benytter gassen som et rusmiddel grundet dens bedøvende effekt.

Her kan du læse mere om faren med at indånde lattergas ←

Når gassen benyttes som drivgas i en sifonflaske, vil det ikke være farligt for dig at indtage maden efterfølgende!

OBS! Vi har strammet betingelserne for bestilling af vores lattergas patroner. Læs dem her.