flødepatroner, flødeskums patroner, Flødeskumsgas, Flødeskumspatroner, Lattergas, N2O, N2O patroner, patroner til flødeskum, sifon opskrift, sifon patroner, Sifonpatron, Sifonpatroner -

Patroner til flødeskumssprøjte - sifon patroner

Patroner til flødeskumssprøjte - sifon patroner

Find de rigtige patroner til din sifon

Når du skal lave flødeskum, sauce eller mousse i din sifon, er der en anden vigtig ingrediens som du skal bruge, før det kan lykkes - nemlig N2O patroner, også kendt som lattergas patroner.

Lattergas patronerne er en drivgas, som tvinge massen ud af din flødeskumssprøjte. Når blandingen er lavet og eventuelt har stået på køl, kan den ikke som sådan bare komme ud af sig selv, men ved at påfylde latter gaspatronerne som drivgas, danner det et tryk i flasken som får massen ud.

Vi har fået dette spørgsmål fra Lasse

---

Hej, jeg har en ældre sifonflaske, men er løbet tør for patroner. Kan jeres patroner bruges?

Hilsen Lasse

---

Hej Lasse,

Tak for dit spørgsmål.

Da jeg ikke kender modellen på din sifon, kan jeg have lidt svært ved at guide dig 100%. Men som udgangspunkt, så passer vores Premya lattergas patroner på 8 gram, til alle flødeskumssprøjter. Dette gælder selvfølgelig kun for sifonflasker, som skal bruge patroner i denne størrelse.

Vores lattergas patroner er uden gevind, hvilket oftest anvendes til alle nyere sifonflasker. For at få det nøjagtige svar, er du nødt til at undersøge hvilken størrelse patroner, du har brugt før og tjekke størrelsen på dem :-)

---

Hvilke patroner skal jeg vælge?

Når du står og skal finde patroner til din sifonflaske, er det selvfølgelig væsenligt at du vælger dem, som passer til din sifon. De fleste N2O - lattergas patroner som du finder i supermarkeder eller på nettet er 8 grams patroner. 8 grams patronerne passer til næsten alle sifonflasker.

Er der forskel på mærkerne?

Når du kigger på mærkerne på dine patroner, er der selvfølgelig forskel på kvaliteten - i hvert fald hvis du spørger producenten. Det du skal vide er, at patronerne indeholder det samme og er alle rent gas. Dog har nogle producenter specialiseret sig i netop dette og vil derfor mene, at deres produkt er bedre end de andres.

Et godt eksempel er mærket iSi. iSi laver både patroner og sifoner og er et kendt brand indenfor den gastronomiske verden. Med speciale i dette område, mener de at deres patroner er bedre end henholdsvis Premya og Liss. Om dette er korrekt, vil kun eksperterne vide. Men som almen bruger, er der ingen grund til at købe det dyreste mærke, blot på baggrund af des brand. Du vil opnå det samme resultat ved at bruge andre patroner såsom Premya.

Gode sifonopskrifter

De af jer, som er nybegyndere med jeres sifonflasker, vil måske ikke have forsøgt jer med så mange opskrifter udover flødeskum endnu. Vi giver jer derfor her nogle opskrifter, som er værd at prøve af.